tiistai 24. heinäkuuta 2012

Synttärikakku ja rakkauslammas

Kuumeen ja flunssan kourissa viidettä päivää kotona alkaa tympäistä. Kaikkea tekisi mieli tehdä, mutta mihinkään ei jaksa keskittyä. No, eilen meni hermot tekemättömyyteen. Kaivoin ainoan Tilda-kirjani esille ja löysin sieltä herttaisen froteelampaan ohjeen, johon tartuin. Eihän mulla mitään froteeta sattunut laatikoissa olemaan, mutta valkoista fleeceä löytyi. Siitä sitten aloin väkertelemään lammasta. Päähän ja jalkoihin laitoin vanhan paidan paloja ja korviin ja sydämeen ihanaa pinkkiä sydän kangasta. Ei siitä kyllä tullut juuri lainkaan sen esimerkkinä toimineen froteelampaan näköinen, mutta herttainen se on. Nimen Rakkauslammas se sai samantien olemuksensa vuoksi.


Ensimmäistä kertaa lähdin työstämään tällaista hermoja ja pientä pipertelyä vaativaa ompelutyötä, mutta yllättävän sutjakasti lammas syntyi. Jalkojen ja käsien ym. pikkuosien käsin ompeleminen vähän kiristi hermoja, mutta siitäkin selvisin kunnialla, ja voisin hyvin tehdä lisääkin lampaita.

Tämän päivän ohjelmaan kuului syntymäpäiväkakun tekeminen, koska en ole vielä oikeasti viettänyt viime viikkoisia syntymäpäiviäni. Illalla on tarkoitus mennä vanhempien luo kakku kainalossa kahvittelemaan. Perinteisesti olen aina juhlinut synttärit mansikkakakun äärellä, jonka mummo on minulle tehnyt pienestä pitäen. Tänä vuonna ei mummo ole kakkua tehnyt, kun en maalla kerinnyt poiketa, joten oli otettava itse kakku työnalle. Visio oli melko selvä jo valmiiksi, uutena juttuna kokeilin valkosuklaa-limerahkaa täytteessä. Uskoisin toimivan aika kivasti mansikoiden kanssa. Pohjana on Kinuskikissan sienikakkupohja, joka toimi todella hyvin. Viime hetkellä kakku saa vielä mintun tai sitruunamelissan lehtiä sivuille suoraan äidin istutuksista poimittuna.


Lopputulos oli ainakin ulkonäöltään onnistunut, toivottavasti maistuu yhtä herkulta kuin näyttää :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti