tiistai 14. elokuuta 2012

Kokeilevan keittiön epäonnen päivä

Nyt on lomat lusittu tämän kesän osalta, eilen koitti jälleen työpäivä. Viikonloppu meni juhliessa ystävien kanssa, ja sitä varten tuli tehtyä hieman leipomuksia. Useimmiten blogeissa kerrotaan erilaisista onnistumisista ja esitellään tekeleitä. Itse aion kertoa teille melkoisesta katastrofista leipomisten suhteen. Yleensä onnistun leivontahommissa ihan hyvin, mutta toki nyt, kun vieraita oli tulossa, mikään ei mennyt putkeen. Kuvia en kaikessa härdellissä muistanut ottaa, joten tyydyn selostamaan tapahtuneen kirjallisesti.

Illan suolapalana oli tarjolle tehtävä kinkkupiirakkaa. Kinkkupiirakka on yleensä ollut bravuurini, ja olen sen tehnyt vaikka kuinka monta kertaa. No, tällä kertaa se ei kuitenkaan omasta mielestäni onnistunut niin hyvin kuin olisi voinut. Sen kanssa ei kuitenkaan käynyt mitään ylitsepääsemätöntä epäonnistumista, lähinnä sellainen, että itseä harmitti. Makua kyllä kehuttiin, mutta toiseen erään lipsahti liikaa pippuria, joka maistui todella selkeästi läpi. Kaikenkaikkiaan piirakka oli kuitenkin ihan ok, toisin kuin muffinsit.

Se todellinen katastrofi, olkaa hyvät. Makean nälkään piti tarjoilla mansikkamuffinseja. Lopulta tarjoilin jotain, jota voisi kuvailla Ville 5v:n mätitahnakuorrutteisiksi könteiksi. Muffinsit eivät siis kohonneet juuri lainkaan ja ajattelin pelastaa ruman ulkonäön mansikkakermavaahtokuorrutteella. Ajatus erittäin hyvä, toteutus yhtä kehno kuin itse muffinssit. Kuorrutus näytti ihan Kallen mätitahnalta, ja lopulta vielä itse pursotinpussikin onnistui repeämään keskeltä käyttökelvottomaksi. No, "mätitahnan" päälle lisäsin vielä koristesydämiä, joka sai muffinsit näyttämään edes hieman söpöiltä. Yllätys kyllä, ihmiset söivät näitäkin, vaikka kirosin itse muffinsit jonnekin pohjamutiin. Maku oli kyllä siedettävä, ehkä se pelasti osan tilanteesta, ja sen vuoksi ne kehtasi edes laittaa esille.

Onneksi tarjolla oli myös ystäväni tekemää lohipiirakkaa ja mokkapaloja, jotka edustivat onnistuneempaa leivontalinjaa. Ja boolit onnistuivat enemmän kuin hyvin. Lopputuloksena melkein kaikki ruoka teki kauppansa illan mittaan ja boolikulhot oli lähestulkoon nuoltu puhtaiksi, hyvät kemut siis oli ja kaikki viihtyivät. Loppu hyvin, kaikki hyvin, vaikka alku näytti totaaliselta kauhistukselta. Täytyy joku päivä kokeilla tehdä muffinseja ihan vaikka iltapalaksi, jos ne saisi onnistumaan uudella yrityksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti