maanantai 27. elokuuta 2012

PyjamapöksytTovi jos toinenkin sitten löysin Eurokankaan palalaarista ihanan flanellipalan, vaalean sinertävällä pohjalla pikkukukkia. Se on kummitellut kangaslaatikossa odottaen, että minä saisin päähäni jonkin hyvän idean, mitä tehdä siitä. No, Suuri Käsityö-lehti tuli avukseni pähkäilyssä ja kankaasta muotoutui pyjamahousut. Nyt kun asiaa mietin, niin oikeastaan oli itsestään selvää, että yöasu siitä kankaasta tulee. Ehkä en vain uskaltanut ylittää kynnystä lähteä tekemään housuja, koska aiempi kokemus housujen teosta ei ollut kovin mairitteleva. Tein nimittäin tähän astisen elämäni ensimmäiset ja ainoat housut koulussa yläasteella tai lukiossa. Niistä piti tulla kivat löysät collegeolohousut. Mittasin ilmeisesti jotain todella hassusti pieleen, vaikka mielestäni minulla oli ihan oikeat kaavat ja kaikki piti olla kunnossa. Lopputulema oli lyhyet, mutta todella leveät ja itselleni vallan hurjan suuret housut, jotka löysivät käyttäjän isästäni. Ymmärtänette siis pienen kammoni housujen tekoa kohtaan.

Rohkaisin mieleni, ja lähdin pyjamahousuja tekemään. Tällä kertaa hieman tarkemmin mittanauhaa ja kaavoja käyttäen. Kertaheitolla onnistuin ompelemaan ensimmäiset ONNISTUNEET housut! Voi sitä riemua, kun ne olivat valmiit! Tässä ne ovat nyt teillekin ihmeteltäviksi. :) Onpa muuten haastavaa kuvata vaatteita itsekseen..
Kaavat: Suuri Käsityö 11-12/2001.
Ompelin lahkeiden suut ja vyötärön kaksoisneulalla, koska sillä tulee niin kivan siistit reunat. Vyötärölle laitoin kuminauhan ja lisäksi koristeeksi satiininauhan, jonka saa rusetille edestä. Housut olivat nopeat ja yksinkertaiset ommella, vallan hyvät kumoamaan vanhat ajatukset housujen ompelun haastavuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti