sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Koiran takki

Äiti ilmoitti tuossa eräänä päivänä, että äidin ja isän uusi Dogi-koira on vailla talvitakkia. Ilmojen kylmetessä ilmaisi lenkillä haluavansa äkkiä takaisin kotiin, joten olihan takki pienelle tehtävä, että ulos uskaltautuu. Kaava löytyi Suuri Käsityö-lehdestä, kaulusosiossa sovelsin, kun en pitänyt alkuperäisestä mallista. Koiruus on musta väriltänsä, joten ajattelin kirkkaiden värien sopivan sille enemmän kuin hyvin. 

Päätin tehdä tämän ensimmäisen version vanhoista kierrätysmateriaaleista, ettei harmita jos menee pieleen tai takki on kooltansa huono. Valitsin rikkinäisen pinkin collegehupparin, josta leikkelin päällikankaan, ja vuoreksi päätyi aikansa elänyt harmaa nyppyfleecepaita. Mahanympärysvyö on uusiokäytetty vyölaukun vyö. Ompeleminen oli melko helppo ja nopea prosessi, mutta kaularesorin kohdalla ei ompelu enää tahtonutkaan sujua. Jouduin ompelemaan yhden "turhan" vaiheen, koska en ymmärtänyt kiinnittää kaulusta heti alkuun. Hermo meinasi mennä resoria venytellessä ja neulaillessa ommeltavaan muotoon, mutta lopulta sain senkin kohdilleen. Surauttelin kiinni vielä mahavyön ja laitoin selän päälle vanhasta laukusta D-renkaan, johon saa hihnan tarvittaessa kiinni. Varsinainen kierrätystakki siis!


Takki pääsi tänään sovitukseen ja sehän oli juuri passelin kokoinen! Dogi nousi oikein mattorullan päälle poseeraamaan takissansa (ja seuraavassa hetkessä söi sen etuosaa..). Tuosta ei ehkä luikertele ihan hetkessä karkuunkaan, valjaistaan hänellä on tapana nimittäin poistua oma-aloitteisesti.

Pari päivää väkertelin tuota, seuraava menee ehkä jo nopeammin. Toinen koira tahtoo kuulemma myös oman takin, joten jatkoa seuraa.

1 kommentti: