sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Tunikatehtailua

Tykkään tehdä nopeita ja pienitöisiä ompeluita, koska ne valmistuvat lyhyessä ajassa, eikä niitä tarvitse enää jatkaa seuraavana päivänä. Ja mikä parasta, niihin ei tarvitse piirtää ja leikata kymmenittäin kaavoja. Joskus on kuitenkin hyvä poiketa omalle epämukavuusalueelle ja vähän haastaa itseään. Tällä kertaa minä tein epämukavuusalueelle poikkeamisen tunikan/mekon muodossa. Oikeastaan jopa kahden sellaisen. Kaavat ovat Suuri Käsityö- lehdistä, ja koska en malttanut täysin ohjeissa pysyä, niissä on muutamat omat muokkaukset. 

Mekko-tunika nro 1. 


Kankaana Eurokankaasta joskus löydetty puuvillainen palakangas, joka riitti juuri sopivasti mekkoon. 
 

Pääsin leikkimään myös kaksoisneulalla! Päärmeistä tulee sillä ihanan siistit. Helppoa ja nopeaa. 


Mekko-tunika nro 2. 

Tämäkin kangas Eurokankaan palalaarista, paksua trikoota. Kaulus on tuollainen lörppänä, vaatii vähän asettelua, että on kivasti. Ehkä toimii paremmin molemmilta puolilta samanlaisella kankaalla. Hihat on minun kompastuskiveni. En jaksaisi pipertää niitä niin tarkasti kuin tarvitsisi. Näihin olisi ohjeen mukaan tullut kivat nappi-tampit, mutta hermo meni totaalisesti, ja jätin ne pois. Yllättävän hyvät näistä hihoista tuli kuitenkin, olen tyytyväinen. 


Kaiken kaikkiaan ihan käyttökelpoiset mekkotunikat näistä tuli. Taidan kuitenkin palata takaisin pienempiin töihin tulevaisuudessa. Vaikka vauvojen vaatteisiin. Ystävien ja tuttavien keskuudessa kauheasti pikkuvauvoja, ehkä hukutan heidät vauvanvaatteisiin. ;)

1 kommentti:

  1. Ihanat mekkotunikat, varsinkin tuo ensimmäinen, sen kangas on aivan syötävän ihana:)

    VastaaPoista