torstai 27. joulukuuta 2012

Pakkaspipo

Blogi on viettänyt hiljaiseloa, vaikka kaikenlaista valmistuu vähän kerrallaan. Tuossa n. kuukausi sitten tietokoneeni teki tenän, eikä suostu enää yhdistämään minkään sortin Internetiä itseensä. Yritäpä siinä blogia päivitellä. Puhelimella sain tekstiä aikaan, mutta kuvat uupuivat. Nyt kokeillaan miespuoliskon koneella bloggailua uuden koneen hankintaa odotellessa. 

Joululahjoja on tullut tehtyä viime aikoina paljon. Tällä hetkellä puikot ovat kovemmassa käytössä kuin ompelukone. Yhdet villasukat valmistuivat jouluksi, toiset ovat vielä paria vailla. Niistä lisää ensi kerralla. Tänään esittelyssä lankajäämistä neulottu pipo.

                                Pipo päässä...

Pipo on neulottu kaksinkertaisella Tempo-langalla (Novita), väreinä viininpunainen ja valkoinen. Pipo on tehty 52 silmukalla, tuli hyvän napakka n. 56 kokoiseen päähäni. Reuna on joustinta 2o2n, muuten pipossa vuorottelevat 4 silmukan kierrepalmikko ja 6 silmukan lettipalmikko. Ihanan paksu ja lämmin pipo hyisiin pakkaskeleihin! Laitoin vielä valkoisesta langasta tehdyn tupsun kruunaamaan pirtsakan talvimyssyn.

                                ..pipo maassa.


                          Ja vielä sivusta kuvattuna.

Näissä pakkassäissä, tuulessa ja tuiskussa pipo onkin ollut kovassa käytössä, ohuemmista meinaa tuuli puskea kylmästi läpi. Joulun aika oltiin Sotkamossa, jossa pakkasta oli -25-30 astetta, joten lämmin pipo oli todella tarpeen.

Joulu alkaa olla nyt vietetty, tänään vielä oli viimeinen joulupäivällinen tältä vuodelta vanhempieni luona. Ensimmäinen joulupäivällinen oli jo kuun puolessa välissä miehen äidin luona, joulun pyhät hänen isänsä ja sukulaistensa kanssa. Ehkä nyt piisaa jo kinkut ja muut. Joulutorttuja pitäisi vielä tehdä, koska jostain syystä niitä en ole koko jouluna juurikaan saanut. Jokos teillä lukijoilla alkaa joulu olla taputeltuna kasaan?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti