torstai 10. tammikuuta 2013

Lomailua Kööpenhaminassa

Oltiin pikkuisella talvilomalla miehen kanssa Kööpenhaminassa to-su. Olin valmiiksi katsellut muutaman lankakaupan, joissa ajattelin poiketa, koska täytyihän paikalliset langat käydä tsekkaamassa. Muilta osin ohjelmassa oli hirmu paljon kävelemistä paikasta toiseen ja nähtävyyksiä yksi toisensa jälkeen.Yövyimme Ibsens Hotellissa, joka oli mukavan lähellä kaikkea, ja metron päässä lentokentältä. Ensimmäisenä iltana pääsin maistelemaan hotellin vieressä olleessa Kalaset-nimisessä baarissa aivan superherkullista Kakao se luxea, kaakaota kaikilla mahdollisilla herkuilla. :) Samassa paikassa lueskelin lehteä nimeltään BoligLIV, aivan ihana ja näköiseni sisustuslehti. Aika samantyyppinen kuin Suomessa Toivekoti ja Puutarha (joka valitettavasti lakkasi ilmestymästä). 

 Supernaminamikaakaota, seassa hilloa, vaahtokarkkeja, suklaakastiketta ja
 kermavaahtoa. Slurp!

 Loppuen lopuksi kävin vain yhdessä aikomassani lankakaupassa, Sommerfuglen:ssa, yhtä kauppaa en löytänyt ja toinen oli niin kaukana, etten sinne asti lähtenyt. Niiden sijaan löysin vielä sunnuntaina liudan muita lankakauppoja täysin vahingossa. Nämä eivät olleet sunnuntaina auki, mutta pääsin poikkeamaan eräässä putiikissa, josta sai kaikkea pientä kivaa mm. tosi halpoja bambupuikkoja ja puuvillalankoja. No, nämähän oli suorastaan pakko kotiuttaa sieltä mukaan. Sieltä lankakaupasta lähti aivan liikaa lankoja mukaan, erityisesti kunnon villalankoja. Onneksi ne loput kaupat eivät olleet auki, olisi ehkä vararikko iskenyt muuten...Sommerfuglen:n saalis: paljon villalankaa ja muutama ohuempi sukkalanka.Mihin katosi ajatus, että ei lankoja ennen kuin vanhat on neulottu??? Ehkä se ei koske ulkomailla shoppailua? :DSøstrene Grene-kaupasta haalittua: 6 kerää puuvillalankaa ja 3 paria bambupuikkoja. 


Olisin kaivannut kunnon listausta lanka- ym. kaupoista matkaa varten, mutta sellaista oli vaikea löytää, joten tässä teille muutamia minun suosituksia ja löytöjäni:

Sommerfuglet, Vandkusten 3
Useita lankakauppoja kadulla Fiolstraede
Søstrene GreneAmagertorv 24

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti