keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Liivi

Tässä se nyt on, ihan ensimmäinen isompi neuletyö! Valmistui yllättävän nopeasti ja pienellä lankamäärällä. Kaikenkaikkiaan lankaa kului 200g, eli todella vähän. Liivi tuntuu aivan olemattoman kevyeltä päällä, ja on silti lämmin. Ohje on Moda-lehden numerosta 5/2008, ohje nro 18. Ohje on kirjoitettu paljon ohuemmalle langalle, joten jouduin koko ajan laskemaan silmukkamääriä ym. oman langan mukaan. Lankana on Katia Pluma, väri 9202 eli tuollainen ruskea. Tämä lanka oli alkujaan aivan vieras. Langan sisällä menee sellainen jännä polyesteriputki, joka tuo kiiltoa lankaan. Oli ihan mukavan tuntuinen neulottava. Puikot olivat kokoa 5,5, hieman ohjeistusta isommat. Neule tuntuu toimivan niin vyöllä kuin ilmankin. Nappasin vanhasta villatakista luonnonvalkoisen neulotun vyön liivin kaveriksi, koska vyövalikoimani osoittautui hyvin suppeaksi. 

Ompelukoneella surauttelin pipoversion numero 2, vaaleansininen/mintun värinen trikoo kankaana. Kuvissa pipon väriä ei näe, muuten siitä saa jotain käsitystä. Piti eliminoida väri pois, koska se häiritsi esteettistä silmääni... joku olisi saattanut tajuta ottaa pipon pois kuvauksen ajaksi, mutta se joku en ole minä. :D
 
Hirmuinen ompeluvimma on iskenyt näin kevään korvilla, vielä kun muutamia neuleitakin muistaisi vääntää loppuun. Ja yhdet sukat houkuttelisi tehdä. Ideoita, ideoita, vielä kun olisi aikaa kaikki toteuttaakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti