sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kännykkäpussukoita

Työkaveri pyysi minua tekemään uudelle Lumia-puhelimelleen pussin, koska ei ollut löytänyt uudelle mallille vielä kivoja pussukoita kaupoista. Sain melko vapaat kädet toteutuksen suhteen, toiveena oli värikäs kangas ja pieni lenkki taakse, että saa tarvittaessa kiinnitettyä siihen koukun tms. Keskustelusta innostuneena toisetkin työkaverit halusivat omansa. Kaksi on jo omansa saaneet, kolmas vielä odottelee pussukkaansa sekä tilaamaansa trikoopipoa.

Testailin hieman erilaisia pusseja, yhden ruskean pöllöpussin tein vanutäytteellä, toisen pelkällä päällikankaalla ja vuorilla. Lenksuina vihreää nauhaa, jossa valkoisia pilkkuja. Päädyin laittamaan pusseihin kiinnitykseksi ommeltavat nepparit. Vanuvuorattu pussi jäi omaan käyttöön, toinen pöllöpussi meni ensimmäisen tilauksen tehneelle. 

Kankaana joustofroteeta, Sampsukalta aikanaan tilattu palanen. 
Vuorikankaana ruskea trikoo vihreillä pallokuvioilla. 

 Toisen työkaverin pussiin tuli Karhu-puuvillaa Iinulta, 
vuorina ruutupuuvillaa samoissa sävyissä. Yhtä herttainen pussi kuin saajansakin.
 

Nämä pussit vaativat alkuun melkoista aivotyötä, että sai kaikki oikeassa järjestyksessä tehtyä. Ongelmia meinasi tuottaa lenksut, joita en muistanut koskaan tehdä ajoissa. Nyt kun ompelujärjestys on jotakuinkin selvillä ja muistissa, menee aikaakin jo vähemmän ja tekeminen on mielekkäämpää. Sellaisen läppäversionkin haluan kokeilla. Kävin hankkimassa tarranauhaakin jo läppäpusseja varten. Clas Ohlsonilta löysin 3m tarranauhaa hintaan 5,29e, ei mielestäni lainkaan paha. Jos jollain hyvä ohje tiedossa läpälliseen vuoritettuun pussiin, otan mielelläni vinkkejä vastaan!

2 kommenttia:

  1. Ihania pussukoita! Ehkä sitä tästä rohkaistuneena voisi itsekin vihdoin alkaa viritellä omalle lumialle sitä pussukkaa. Kaksi kaupallista versiota on ollut ja niistä on vetoketjut molemmista rikki aina hetken päästä (siitä kolikko puolesta), niin vois sellaisen version kokeilla :) Muutkin sun ompelukset ja noi mekot ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos kommentistasi, ja tsemppiä oman pussukkaoperaation kanssa! :)Sellanen kolikkotaskullinen pussukka vois ollakin aika kiva..pistämpä mietintämyssyyn ja ehkäpä toteutusjonoon.

      Poista