lauantai 24. elokuuta 2013

Juhlamekko häihin

Olen auttamattoman jäljessä bloggauksissa verraten siihen, mitä kaikkea olen ehtinyt ommella. Yritän ryhdistäytyä! Meillä on muutto ensi viikolla, niin sen aiheuttamaan ähellykseen kuluu varmasti seuraavan viikon kaikki vapaa-aika, mutta sitten tsemppaan. Jos hyvin käy ja laskelmani pitävät paikkansa, saan ihan oman käsityönurkan uuden kodin olohuoneeseen. <3
Aiheeseen. Heinäkuun lopulla pääsin juhlimaan rakkaan työkaverini häitä (ja ihanat häät olivatkin!) Juhlavaatetus taitaa olla sellainen jokanaisen ikuisuuspulma, mekkoja on kaapissa, mutta mikään ei muka just nyt ole hyvä. Löysin varastoistani ihanaa vihreää kangasta ja kivan mekkokaavan jostain käsityölehdestä (en tuolta pakatuista tavaroista pääse tarkistamaan mistä). Tohkeissani lähdin toteuttamaan projektia juhlamekko. Oman haasteensa toi kaavojen koko vs. kaavapaperina käyttämäni leivinpaperin koko. Piti pilkkoa kaavoja osiin ja keksiä jos jonkinlaisia kikkakolmosia, koska paperissa olisi saanut olla leveyttä tuplasti. Tämän episodin jälkeen marssin hankkimaan Eurokankaasta ihan oikeaa kaavapaperia, ah kuinka helpoksi piirtely on muuttunut. :) 

Mutkien jälkeen sain kankaat leikattua ja vieläpä ihan oikein. Ommellessa jouduin purkamaan "vain" kahdesti, ja mekosta tuli oikein mieleinen. Kainaloiden kohta ei kestä kovin läheistä tarkastelua, koska meni yli ymmärryksen kuinka alavarat olisi pitänyt taitella niin, että alhaalta "avonainen" hiha olisi jäänyt siististi. Ne siis korjaan ehkä vielä paremmaksi ja ompelen vetoketjun piiloon, nyt se halkoo näkyvillä koko takaosaa, koska en tajunnut ommella ihan vetoketjun vierestä. Hups. 

Edessä on vyötäröllä laskoksia ja helmassa pieni halkio. Olen ylpeä siitä, että yksityiskohdista huolimatta sain kelpo mekon aikaiseksi. :)

 Lopputulos on tässä: 


 

1 kommentti: