lauantai 12. joulukuuta 2015

Eroon toisen sukan syndroomasta

Tiedätte varmaan, kuinka joskus tuntuu ylitsepääsemättömän tylsältä aloittaa toisen sukan neulominen ensimmäisen valmistuttua. Tilannetta ei lainkaan helpota mahdolliset muutokset, jota on tehnyt ohjeeseen, eikä kenties kirjannut niitä mihinkään ylös, tai muuten sellainen sukkamalli, joka vaatii keskittymistä ja tarkkaa laskemista esim. kerrosten ja kuvioiden suhteen. Tai se, että mielessä on jo sata muuta ideaa, joita haluaisi päästä toteuttamaan. Vastauksena tähän toisen sukan tekemisen tylsyyteen on tehdä molemmat kerralla. Osuupa kavennukset ja kuviotkin varmemmin samoille kohdille eikä pääse syntymään erikokoisia sukkia epähuomiossa. 


Olen pitkään katsellut ohjeita magic loop -tekniikkaan, jossa kaksi sukkaa valmistuu yhdellä pitkällä, n.100cm pyöröpuikolla. Kokeilinkin kerran aiemmin, mutta en silloin päässyt oikein jyvälle systeemistä. Syksyllä törmäsin messuilla Varpaista varteen -kirjaan, jossa opetetaan kahden sukan tekniikkaa kohta kohdalta hyvin selkeästi. Ostin kirjan hintaan 10e ja pääsin opettelemaan kunnolla tekniikkaa. Alkuun päästyäni sukat syntyivätkin nopeasti. 


Nämä sukat on tehty 100cm pyöröpuikoilla kokoa 3. Lankana Safirgarn (100% villaa), menekki 2 kerää eli 100g. Sukkien koko on n. 36. Sukat on aloitettu varpaista ja vartta on tehty niin pitkälle kuin lankaa riitti. Kantapää on tavallinen, seuraaviin tahdon tiimalasikantapään, koska se istuu mielestäni paremmin ja näyttää siistimmältä. Meinasin tehdä ihan perussukat, mutta varren kohdalla aloin kaivata jotain jujua tavallisen joustinneuleen tilalle. Päädyin tekemään varressa tuollaisen kierteen tasaisin välein joustinneuleeseen, nostin 1 silmukan eteen apupuikolle, neuloin seuraavan ja sitten nostetun. Joko te olette kokeilleet tätä tekniikkaa? Vasta ensimmäisen parin kokemuksella kiinnostaisi tietää, minkälaisia ajatuksia ja kokemuksia kokeneemmilla on herännyt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti