maanantai 14. joulukuuta 2015

Villatakki alpakkaa ja silkkiä

neule drops brushed alpaca silk

Kesän kulmilla sattui sellainen pieni kömmähdys, että jostain käsittämättömästä syystä ostin ison kasan kahta eri lankaa, ajatuksissa välkkyen mielikuvia erilaisista neuletakeista. Minä, jonka kärsivällisyys ei aina tahdo riittää edes siihen toiseen villasukkaan. 

Eipä tuossa muu auttanut, kuin aloittaa ohjeen etsinnät. Ensimmäisenä työn alle pääsi DROPS Brushed Alpaca Silk -lanka (77% alpakkaa, 13% silkkiä). Sitä oli 6x25g ja pähkäilin pitkään, mihin tuo määrä riittäisi. Päädyin pohdintojen jälkeen Drops:n sivuilta Linda Cardigan-ohjeeseen, ohje täällä. Sitten vain langat puikoille ja hommiin. Tämä lanka yllätti minut riittoisuudellaan ja neulontavauhdillaan. Lankaa neulotaan puikoilla nro 5, jonka vuoksi neuletakki syntyi ihan hurjaa vauhtia. Lankaa kului hieman vajaa 125g.


neule drops brushed alpaca silk Neuletakin valmistuttua muilta osin, tuli tarve etsiä siihen napit. Omassa varastossa oli muutama hyvä vaihtoehto, mutta kaikkia liian vähän. Lopulta poikkesin Olarissa Kretonki-kangaskaupassa ja löysin litteät helmiäisnapit, oikeastaan samanlaiset joita oli muutama jo kotonakin. Nappien kotiuduttua kesti vielä, hmm, sanoisin, että useampi kuukausi, ennekuin sain aikaiseksi kiinnittää napit. Jostain syystä välttelin nappien kiinnittämistä viikosta toiseen, vaikkei se mikään iso homma ollutkaan. Sitä ennen neule pääsi käyttöön jo ilman nappeja, varsin toimiva niinkin. Täytyy kyllä todeta, että olen varsin tyytyväinen aikaansaannokseeni.

Neule on osoittautunut ohkaisuudestaan huolimatta todella lämpimäksi ja moneen asuun mukautuvaksi. Se on lunastanut paikkansa lempineuleideni joukosta ja tästä langasta on kyllä tehtävä jotain lisääkin. Varmuudeksi olen haalinut alennuksesta tätä lankaa kahdessa muussakin värissä useamman kerän. Katsotaan mitä niistä syntyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti