sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Sinistä sinistä!

Hommahuone-blogin pitäjä heitti ilmoille värihaasteen, ja tokihan minäkin siihen tartuin. Haaste kestää koko vuoden, ajatuksena tehdä joka kuukausi kuukauden väriin/teemaan liittyvä käsityö. Joka kuukausi ei ole pakko osallistua, mutta itse aion jokaista kuukautta yrittää. Ehkä näin tulee tutkailtua enemmän niiden omien lemppareiden ja etenkin niiden inhokkien väriskaaloja ja käyttötarkoituksia. Itselleni värit ovat tärkeitä monessa mielessä. Ne vaikuttavat mielialaan, niillä saa pukeutumisessa ja sisustuksessa korostettua ja häivytettyä asioita, niillä ilmennetään omaa persoonaa ja fiiliksiä jne jne. Helpoimpia värejä minulle on kirkkaat ja kylmät värit, murretut ja maanläheiset taas vieraampia eikä niin omia. 

Tammikuun värinä on sininen. Vanha rakas ystäväni sininen, joka on kulkenut lempiväreissäni läpi elämän, sävy voi vaihtua, mutta sininen on ja pysyy. Tummansininen on minulle musta, koska koen mustan olevan itselleni liian jyrkkä väri. Tummansinisen lisäksi lemppareihini kuuluu turkoosin ja mintun sävyt, farkku sekä voimakas sähkönsininen. Haaleanvaaleat siniset eivät sytytä niin vaatekaapissa kuin sisustuksessakaan. Jos jossain niitä käytän, niin lakanoissa rauhallisena ja "huomaamattomana" värinä.

Mutta sitten itse haastetyöhön.


Tähän työhön minulla oli kangas valmiina ja suunnitelma selkeänä. Toteutus venyi ihan viimetippaan, mutta vielä ehdin tämän kuun puolella! Tummansinistä puuvillaa pienin kukkakuvioin. Kangas halusi hameeksi, sellaiseksi vyötäröltä baggy-malliseksi. Etsin kaavaa ja löysinkin muutaman suuntaa antavan, mutten ihan mieluista. Kaavoitusvaiheessa tajusin, että kaavapaperi oli ihan finito, joten kaavakuvien perusteella lähdin hahmottamaan hametta suoraan kankaalle. Suorakaide, johon avautuvat vastalaskokset tasavälein. Sivuun vetoketju, että hameeseen pääsee pukeutumaankin. Vyö jäljelle jääneestä kangassuikaleesta.

 

Tähtien asennot olivat kohdillaan, tuli mielikuvan mukainen. Ja vielä ilman valmista kaavaa. Mittaillen ja pohtien, sovittaen ja neulaten. Toimii niin neuleen kuin t-paidankin kanssa. Huippua!  

Hameen parina punertava, olisiko tuo nyt magentan sävyinen, liehukeneuletakki. Se on tehty Eurokankaan palalaarista löydetystä joustamattomasta neuloksesta vapaalla kädellä saksien. Nurjan puolen pinta oli mielenkiintoisempi, joten se on nyt päälipuolena. Hihat kyynärpäästä alaspäin kapeat ja koristeena 3 puunappia ranteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti